De alpenden – koningin van de Alpen

De alpenden behoort tot de dennenfamilie en is thuis in de bergen van Centraal-Europa. Precies slechts in drie natuurlijke verspreidingsgebieden: in het centrale Alpengebied, de Hoge Tatra en in de Karpaten en meestal op een hoogte van 1500 tot 2000 meter.

Het is een zeer veerkrachtig hout dat goed tegen extreme temperaturen kan en in feite het enige hardhout onder de coniferen is. De alpenden heeft uitzonderlijk mooie vlammen in het hout en is heel goed te bewerken. De positieve eigenschappen van de alpenden gaan echter veel verder

Etherische oliën die jarenlang effect hebben

Is het de heerlijke alpengeur die jarenlang bewaard blijft of de verborgen krachten van de alpenden? Eén ding is zeker, alpendennenhout heeft een bijzonder kalmerende en verzachtende werking, die zich vooral in de slaapkamer kan ontwikkelen.

zirbelkiefer

Al sinds eeuwen worden in het Alpengebied massieve bedden en hele alpenhutten uit alpendennenhout gebouwd. Het materiaal is hiervoor perfect geschikt. En er zijn ook alpendennenkussens uit alpendennenkrullen en tegenwoordig worden zelfs tal van verschillende alledaagse voorwerpen uit alpendennenhout, alpendennenoliën en -extracten vervaardigd.

Bezoek ons en ontdek onze nieuwe alpendennencollectie

De alpendennenfamilie

De alpendennenfamilie uit Tirol vervaardigt tal van producten en objecten uit alpendennenhout, die de rustgevende kracht van de alpenden in heel verschillende situaties verspreidt, van dennenkussens tot alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals pijnboomballen en gsm-houders gemaakt uit alpendennenhout. Natuurlijk zijn alle producten ook bij Dodomax verkrijgbaar.

Ontdek de producten van de Zirbenfamilie.

ZirbenFamilie_Logo_RGB

Het RELAX-slaapsysteem uit massieve alpenden

Ontdek bij Dodomax ook het flexibel slaapsysteem van RELAX, helemaal uit massieve alpenden vervaardigd.

Ervaar hier meer over het RELAX-slaapsysteem

De voordelen van alpendenhout op een rijtje gezet

Alpendenhout heeft vele positieve eigenschappen. Deze kunnen echter niet afzonderlijk worden benoemd, de werking van alpendenhout moet in zijn totaliteit worden bekeken. De invloed die etherische oliën op mensen heeft, kan in twee verschillende categorieën worden ingedeeld: psychische en lichamelijke invloeden. Soms is er ook sprake van een wisselwerking tussen deze twee soorten invloeden.

Psychische veranderingen door alpendenhout

Invloed op de slaapkwaliteit

De etherische oliën uit alpendenhout werken rustgevend. Tijdens de slaap heeft deze rustgevende invloed een rechtstreeks effect op de frequentie van de hartslag. Het hart gaat trager slaan, waardoor men tijdens de slaap ontspannen is. Op deze manier klopt het hart elke dag tot 3.500 keer minder, waardoor mensen zich beter uitgerust voelen en ze barsten van de energie. Ook mensen met slaapproblemen, bijvoorbeeld mensen die over het algemeen eerder onrustig slapen, erkennen dat het hout een rustgevende invloed heeft en zorgt voor een betere slaapkwaliteit.

Invloed op het concentratievermogen

Doordat de slaap kwaliteitsvoller is en lichaam en geest zich beter kunnen ontspannen, stijgt het concentratievermogen. Het geheugen werkt doeltreffender en dat helpt om alledaagse activiteiten geconcentreerd uit te voeren.

Lichamelijke veranderingen door alpendenhout

De etherische oliën uit alpendenhout hebben niet alleen een invloed op de geest maar hebben ook een rechtstreekse invloed op de fysieke component van het menselijke lichaam.

Ontstekingsremmende werking

De bestanddelen van alpendenhout hebben een ontstekingsremmende werking, die via etherische oliën op het lichaam wordt overgebracht. Daardoor herstelt het lichaam merkbaar sneller van ziektes en kwetsuren.

Algemene positieve invloeden van alpendenhout op het welbevinden

De verschillende invloeden van de etherische oliën, die aanwezig zijn in elk meubelstuk dat uit dit hout is vervaardigd, zorgen voor een algemeen beter welbevinden. Het aangename aroma alleen al fleurt ruimtes op en heeft een positieve invloed op de menselijke geest. Onaangename geurtjes worden geneutraliseerd en niet gewoon verdoezeld, wat bijvoorbeeld bij geursprays vaak het geval is.

 

Meubelen uit alpendenhout hebben een positieve invloed op elke ruimte van het huis

Wanneer in een bepaalde ruimte één of meerdere meubelen uit alpendenhout worden geplaatst, heeft dat een positieve invloed op de verschillende aspecten van het dagelijkse leven. Deze invloed is echter het grootst wanneer alpendenhout in de slaapkamer wordt gebruikt. Wanneer zowel de kasten als ook het bed uit dit materiaal zijn vervaardigd, kan het effect zelfs wonderbaarlijk zijn. Wanneer men regelmatig slaapt in een bed waarvan het houten geraamte uit alpendenhout is gemaakt, kan men maximaal genieten van alle positieve invloeden die hierboven werden beschreven.

 

Tijdens de slaap, wanneer het lichaam nieuwe krachten opdoet, werken de etherisch oliën die in het hout zijn opgeslagen intensief in op de verschillende componenten van het lichaam en de geest. Daarom is het raadzaam in de slaapkamer niet enkel een paar meubelen uit alpendenhout te plaatsen maar ook een bed dat uit dit materiaal is vervaardigd.

Kom langs en bezoek ons